Tuesday, October 30, 2007

Fusu: "Piata achizitiilor s-a cam blocat"

Cum apreciezi evolutia Internetului in 2007?
Cred ca 2007 e anul in care jucatorii vechi de online (daca se pot numi vechi firme care exista de 6-7 ani) s-au maturizat si definit ariile de acoperire (neogen, netbridge, ejobs cred ca au ramas 'in carti' la varful ierarhiei), iar firmele traditionale de media au inceput sa aiba rezultate bune pe online si au inceput sa apara jucatori noi si interesanti.

Ce crezi ca lipseste cel mai mult Internetului de la noi?
Talentele..

Mai e loc pentru antreprenori online?
Da, cred ca se mai pot incepe foarte multe lucruri. Resursele financiare nu sint atat de limitate pe cat se pare - cele umane sint. Eu as fi incantat sa investesc in proiecte interesante la inceput de drum, banuiesc ca sint si altii..

Vezi si alte achizitii pe piata locala?
Piata achizitiilor s-a cam blocat din cauza preturilor mari solicitate de antrepreenori, deci nu prea vad achizitii anul acesta. Pe termen lung, insa, este logic ca unii jucatori sa creasca prin achizitii, deci probabil ca acestea vor fi reluate.

Vor deveni media traditionale si mai puternice online?
Da, in Romania media traditionale au invatat destul de rapid 'lectia'.

Care crezi ca ar trebui sa fie focusul actual al playerilor online?
Sa faca bani :)

Se vorbeste din ce in ce mai mult de publicitate pe bloguri. Cum vezi tu dezvoltarea blogosferei din acest punct de vedere?
Eu nu fac diferenta intre diferite media in functie de platforma tehnologica folosita.. blogurile si site-urile sint acelasi lucru, deci vor urma acelasi scenariu.

Daca ar fi sa cumperi maine un site, care ar fi acela?
Raspunsul depinde de prea multi factori, de exemplu pretul. Daca pretul n-ar fi o problema, as cumpara Google ;)

Completeaza spatiul liber: Anul 2008 va fi anul ..Neogen.. pe Internetul romanesc.

Calin Fusu este Managing Director la Neogen

1 comment:

Ovidiu Miron said...

Calin Fusu este un optimist. Cred insa ca este un manager inteligent si nu isi va pierde concentrarea si dinamismul. Ce inseamna ca "piata achizitiilor s-a blocat"? Este prea inteligent ca sa creada asta cu adevarat.